Samenvoeging van schoollocaties door Nestas en H3O

23 oktober 2024

PERSBERICHT

Ontwikkeling huisvesting en samenvoeging schoollocaties door Nestas en H3O Dordrecht, 23 oktober 2024 Nestas Scholengroep en Stichting H3O hebben besloten om vanaf het schooljaar 2025-2026 twee van hun schoollocaties in Dordrecht samen te voegen. Deze belangrijke stap is nodig om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en toekomstbestendige scholen te creëren die financieel gezond blijven.

Door actief samen te werken en krachten te bundelen kunnen de scholen de huidige uitdagingen in het onderwijs zoals het groeiende lerarentekort en de beperkte financiële middelen, beter opvangen. Tijdens informatiebijeenkomsten zijn de betrokken ouders en medewerkers geïnformeerd over de ontwikkelingen.

Voor Nestas Scholengroep betekenen de plannen dat de John F Kennedyschool aan de Eddingtonweg wordt samengevoegd met de hoofdlocatie van de John F Kennedyschool aan de Bosstraat. Deze samenvoeging biedt ruimte voor nieuwe mogelijkheden, waaronder de herontwikkeling van de locatie voor IKC De Repelaer en nieuwbouwprojecten van Stichting H3O.

Bij Stichting H3O wordt IKC De Fontein locatie Wielwijk samengevoegd met de hoofdlocatie van IKC De Fontein in Krispijn. Hierdoor komt ruimte vrij voor uitbreiding van De Albatros en mogelijk NT2-groepen van De Mondriaan.

Nestas Scholengroep en Stichting H3O onderstrepen het belang van duidelijke communicatie en de betrokkenheid van alle partijen bij deze belangrijke stap. De betrokken directeuren, medezeggenschapsraden, onderwijsteams, ouders en opvangpartners zijn zorgvuldig geïnformeerd over de plannen. Daarnaast krijgen ouders, kinderen en medewerkers van de betreffende locaties persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij het vinden van een passende nieuwe opvang-, leer- of werkplek. Beide organisaties zetten zich volledig in om de overgang zo soepel en zorgzaam mogelijk te laten verlopen, met oog voor de wensen en behoeften van alle betrokkenen.

Zowel Nestas als H3O zijn ervan overtuigd dat de samenvoeging een positieve impact zal hebben op de toekomst van het onderwijs in Dordrecht.

 

Media
  • Belangrijk-bericht